Koptekst 6

 EMDR en traumaverwerking inclusief massage:

Wat is EMDR:

Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR...

Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een trauma, ook wel een schokkende ervaring genoemd. Je kunt hierbij denken aan een ongeval, geweldsinsidenten, misbruik, maar ook angsten bv. faalangst, hoogtevrees, verslavingen, tandarts examenvrees en trauma gerelateerde gebeurtenissen bv. scheiding, verlies van werk, huis of geliefde mensen om je heen. 

Waarvoor is EMDR bedoeld:

Het is bedoeld voor mensen die last blijven houden van bepaalde gebeurtenissen, zodanig dat hun dagelijks leven niet meer normaal kan verlopen. Er ontwikkelen zich daardoor psychische klachten die niet meer vanzelf over gaan. Men noemt het ook wel PTSS.

 

EMDR is bedoeld voor mensen met PTSS en andere trauma gerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept. 

Werking en effect:

De therapeut zal vragen  naar de meest heftige gebeurtenis, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Dit is nodig om meer informatie te verzamelen over de gebeurtenis en de beleving ervan. Daarna wordt gestart met het verwerkingsproces. 

Door middel van bilaterale stimulatie (links-rechts sets tikken), kan het brein alsnog de gebeurtenis verwerken, zodat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest.

 

Reacties:

Na een EMDR behandeling is het mogelijk dat dit nog doorwerkt een aantal dagen of week. Er kunnen heftige reacties ontstaan, meer emoties, meer dromen, andere gevoelens. Dit zijn normale reacties omdat het brein aan het verwerken is. Neem rustig de tijd voor jezelf, drink voldoende water, schrijf belevingen op en wandel in de natuur. 

 

Waarvoor is EMDR geschikt:

Angsten zoals hoogtevrees, autorijden, vliegangst, tandarts, faalangst, verlatingsangst.

Trauma's zoals geweld, misbruik, ongeval, verlies van dierbaren.

Stressklachten zoals: verslaving, chronische pijn, Burn-out, 

Het is geschikt voor kinderen en volwassenen. Ik werk altijd in combinatie met een zonnevlecht massage.

Tarief: 90,- euro per sessie van 1,5 uur.  Dit is inclusief EMDR en massage.

Zenter Voetreflex